неделя, 20 юни 2010 г.

Пилешка кавърма с ориз със зеленчуци


Продукти:

пилешки гърди около 400 гр, може и свинко от бут или плешка
пресни гъби 100 гр
1 зелена чушка
1 червена чушка
лук
олио
подправки--кимион, риган, черен пипер
фикс Маги за пилешка кавърма
1 яйце
бяло вино

ориз със зеленчуци Uncle Statis

Пилешките гърди нарязвам на хапки. В сгорещено олио пъскам потопените в разбито с малко вода яйце хапки и запържвам почти до готовност.
В друг тиган в много малко мазнина запържвам лук, гъби и чушките и задушавам с бялото вино. Ако нямате вино, и с малко вода става. Слагам подправките и пилешките хапки.
Разреждам фикса и заливам. Намалям котлона и варя около половин час. Ако ползвам свинско, слагам в йена и задушавам 1 час.

Отдено си приготвям ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар