събота, 26 юни 2010 г.

Телешки ролета със сос и ориз със зеленчуци


Телешко месо
Прошуто
Кисели краставички
Моркови

Соев сос
Уиски
Подправки

Лютеница
Картофено пюре на прах

Замразена гарнитура--ориз със зеленчуци

Клечки за зъби :)

Телешкото месо нарязваме на стекчета, които много хубаво начукваме, за да станат тънки. Всяка първолка поръсваме с подправки на вкус и мариноваме в соев сос и уиски за около 5 часа.

После слагаме във всяка пържола парче прошуто, кисела краставица и морков и завиваме на роле като фиксираме с клечки за зъби. Изпържваме ролетата в мазнина, за да ги запечатаме. После нареждаме в тава, заливаме с мазнината и с останалата марината, добавяме вода и печем под фолио за около час и половина.

След като проверим, че месото е готово, изливаме сока от печенето в касеролка, добавяме няколко лъжици лютеница, както и картофено пюре на прах за сгъстяване докато получим хубав сос. Ако е необходимо, овкусяваме.

Зеленчуците с ориз приготвяме според указанията на опаковката или си приготвяме домашен :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар