неделя, 20 юни 2010 г.

Лека торта с череши



За тази рецепта искам да благодаря на Лабрекс и Pure Elixir за идеята

разполовени череши--да покрият дъното на тавата, в която ще правим плюс още за крема
1 крем Оле на Йоткер--ванилия
1 крем сирене или извара--около 200 грама
1 малка заквасена сметана
пудра захар на вкус
прясно мляко за приготвяне на крема и напояване на бисквитите или бишкотите.
бисквити, бишкоти, кекс (едно от всичките)
пудра захар на вкус
желатин

Първо разполовявам черешите, а това е леко пипкаво. Но това е единственото по-бавно нещо в цялата торта. После покривам тава с фолио и нареждам черешови половинки. Лично аз сбърках като ги наредих с отворите навън. Иначе ще е по-кравиво, тоест--да са с външната част надолу и среза нагоре.
После разбивам крема Оле с млякото, прибавям крем сиренето или изварата и пасирам хубаво. После слагам сметаната и леко разбърквам. Ако е необходимо, слагам и пудра захар още докато разбивам. Оставям крема настрана в хладилник. Приготвям желатина като първо го разтварям в малко вода, после на котлона без да завира само в 100 мл вода. Слагам в крема и хубаво разбърквам.
После добаям на око череши в крема, за да стане по-плодова тортата.
Заливам с половината крем вече наредените череши, после покривам с напоени в мляко бисквити (бишкоти или пък кекс), слагам другата половина от крема и пак бисквити.
ТРябват му около 2 часа за да стегне. После обръщам вурху поднос за сервиране. Свежото фолио ми помага да отделя без никакъв проблем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар