неделя, 20 юни 2010 г.
Пилешка кавърма с ориз със зеленчуци
Продукти:
пилешки гърди около 400 гр, може и свинко от бут или плешка
пресни гъби 100 гр
1 зелена чушка
1 червена чушка
лук
олио
подправки--кимион, риган, черен пипер
фикс Маги за пилешка кавърма
1 яйце
бяло вино
ориз със зеленчуци Uncle Statis
Пилешките гърди нарязвам на хапки. В сгорещено олио пъскам потопените в разбито с малко вода яйце хапки и запържвам почти до готовност.
В друг тиган в много малко мазнина запържвам лук, гъби и чушките и задушавам с бялото вино. Ако нямате вино, и с малко вода става. Слагам подправките и пилешките хапки.
Разреждам фикса и заливам. Намалям котлона и варя около половин час. Ако ползвам свинско, слагам в йена и задушавам 1 час.
Отдено си приготвям ориза.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар