неделя, 20 юни 2010 г.
Милинки
Тази рецепта за милинки събрах от няколко други рецепти, като количеството е за малко тавичка.
600-700 гр. брашно
половин кофичка кисело мляко, разбито на айрян с половин кофичка вода
1 суха мая от 7 грама
1 с.л. сол
8 с.л. разтопено масло или масло и олио смесено
Всичко това замесвам в машината на програмата на тесто и оставям да си втаса.
После с намаслени ръце късам топчета, големи колкото топка за голф и нареждам в намазнена и набрашнена тава.
Оставям да втаса още един път до удвояване на обема.
През това време разтапям:
100 гр масло
добавям:
3 с.л. галета
сирене на око, натрошено
червен пипер на око, да не е много
Като се позапърже, разреждам с малко вода и заливам върху топчетата. Пека до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар